Ideaal slaatje voor bij de BBQ of een lekker stukje lamsvlees
Voorbereidingstijd 30 minutes mins
- 20 bolletjes mini mozzarellabolletjes
- 1 krop sla
- 50 gr veldsla
- 20 kerstomaatjes
- 1 oranje parika
- 250 gr champignons
- 2 eetlepels Nooly walnotenolie
- paar scheutjes witte wijn azijn
- 1 doosje preischeuten
voorbereiding
snij de champignons in kleine stukjes en bak even aan in pan met weinig boterlaat afkoelen snij de paprika in kleine stukjes
ontnerf de sla, in koud water spoelen en droogzwieren. rol daarna de bladeren op in de lengte en snij deze in reepjes van +/- 1 cm breed
Snij de voetjes van de veldsla zo kort mogelijk af (sterke smaak zit vooral onderaan de blaadjes) en spoel in koud water. Dep droog met wat keuken papier
snij de kerstomaatjes in 4
laat de mozzarella bolletjes uitlekken
slaatje maken
meng de 2 soorten sla met de paprika's, afgekoelde champignons, mozzarellabolletjes
voeg de walnootolie toe en besprenkel met de wijnazijn. Meng alles goed onder de olie en azijn
werk af met een toets van preischeuten op het slaatje net voor serveren.